Türkiye'deki Deprem Magdurlarına Destek


Frankfurt Spor Kulübü 'TSV Bonames' IB'nin deprem kampanyasına destek vererek Türkiye'deki depremzedeler için bağış topladı. TSV Genel Müdürü Dani Kupcik, Zumba Maratonu'ndan toplanan bağışları IBETH Genel Müdürü Leila Becker'e teslim etti. Toplanan bağışlar bölgede yardım faaliyetlerini sürdüren ortak kuruluşlarımız AKUT ve AHBAB'a aktarılacaktır.

Dünya Saglık Örgütü (WHO) deprem felaketinden altın gün sonra Türkiye ve Suriye'de 35.000'den fazla insanın hayatını kaybettiğini, 23 milyon insanın ise depremden etkilendiğini bildirdi. 

IB, Türkiye'de 2006 yılından beri faaliyet göstermekte olan yan kuruluşu IBETH ile çok çeşitli alanlarda ulusal ve uluslararası kalkınma ortakları, ulusal otoriteler ve sivil toplum kuruluşları ile sürdürülebilirlik, ekonomik büyüme ve yoksulluğun azaltılması açısından dezavantajlı gruplar için alternatif çözümler sunan sürdürülebilir projeler uygulamaktadır.

IBETH, Türkiye'nin güneydoğusunda yaşanan afetten etkilenen afetzedelere desteklerini AKUT Arama Kurtarma Derneği ve AHBAP Organizasyonlarının aracılığıyla iletmektedir. Bunlar, doğal afetler ve diğer acil durumlarda yüksek standartlı donanıma sahip eğitimli personel tarafından yürütülen, yetkisi ve imkanları dahilinde yardıma ihtiyacı olan herkesi aramak, kurtarmak ve yardım etmekle ilgilenen tamamen gönüllü sivil toplum kuruluşlarıdır.  Geride Kimseyi Bırakmama prensibiyle barınak, yiyecek ve tıbbi malzeme sağlamaktadırlar. 

 

 

 

 


Posta programını açın (yapılandırılmışsa) veya e-posta adresini görüntüleyin

Posta programını e-posta