Almanya'da İş Fırsatı!


 

Alman ekonomisi hala pandeminin ve Ukrayna'daki savaşın etkilerinden kurtulmaya çalışırken, bir yandan da ülke ekonomisi nitelikli işgücü sıkıntısıyla mücadele etmektedir. Almanya, gelişen ve büyüyen üretim altyapısı nedeniyle birçok sektörde uzmanlaşmış iş gücüne ihtiyaç duymakta ve bu ihtiyaç mevcut imkanlar dahilinde karşılanamamaktadır. Birçok sektörde yetişmiş işgücü ihtiyacı her geçen gün artarken; Şubat 2023 döneminde 778.000 farklı boş pozisyon için nitelikli iş gücü ihtiyacı raporlanmıştır. Özellikle sağlık sektöründeki personel açığının giderilmesi, Federal Sağlık Bakanlığı'nın son sürdürülebilirlik raporunda da belgelendiği üzere Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine özellikle SKH 3 ve SKH 8'e ulaşılmasına katkı sağlayacaktır. 

Almanya genelinde mevcut yetişmiş insan kaynağı ihtiyacına karşın; ülkemizde birçok aday iş bulamamakta veya kariyerine Almanya’da devam etmek istemektedir. Internationaler Bund (IB) ve Türkiye'deki iştiraki IBETH, özellikle Alman Sağlık sektöründe var olan HEMŞİRE ihtiyacını Almanya'dan gelen hastane yetkilileri ile hemşireleri biraraya getirerek, onları buluşturan, hemşirelere mesleki tecrübelerine ve kariyer hedeflerine en uygun işi bulmalarına destek sağlayan ‘‘uluslararası bir köprü’’ olarak kendisini konumlandırmıştır. IBETH hemşirelerin işe alım sürecinde Türkiye'deki tüm organizasyonel ve idari prosedürlerin sorumluluğunu üstlenirken; adayların belgelerinin hazırlanması, denklik başvurularının yapılması, vize başvuruları ve Almanya seyahat organizasyonlarını adaylar için gerçekleştirmektedir. 

IBETH, tüm süreçlerde RAL Kalite Sertifikası'nın "Fair Recruitment Healthcare Germany" ilkelerini takip ederken; tüm taraflara etik, adil ve şeffaf bir işe alım ve entegrasyon sürecini taahhüt etmektedir.

IBETH hakkında daha fazla bilgiyi şu adreste bulabilirsiniz: www.ib-turkey.com

[1]www.bundesgesundheitsministerium.de/themen/internationale-gesundheitspolitik/global/globale-gesundheitspolitik-gemeinsam-gestalten/agenda-2030-sdg-3.html.

 


Posta programını açın (yapılandırılmışsa) veya e-posta adresini görüntüleyin

Posta programını e-posta