3 MİLYON FİDAN – 3 MİLYON SURİYELİ (Etap-1)

Türkiye Mülteciler ve Ev Sahibi Topluluklara Destek Programı

3 Milyon Fidan & 3 Milyon Suriyeli Projesi; IB Türkiye (IBETH) & Internationaler Bund e.V. (IB) - yerel ortağı Darülaceze Vakfı (DAV) ile birlikte - Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından 'cash-for-work-activities' programı kapsamında; Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) ile yararlanıcılara istihdam fırsatları yaratmaya odaklanarak 4 Şubat 2017 - 7 Ağustos 2017 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirdi.

Background

2011 yılında Suriye'de iç savaşın başlamasından sonra, Türkiye 3,6 milyondan fazla Suriyeli mülteciyi kabul etti. Bu durum kamu altyapısı ve hizmetleri üzerinde giderek artan bir baskı oluşturdu. Sonuç olarak, yerinden edilmiş insanlar ve ev sahibi topluluklar arasındaki ilişkiyi ele almak giderek daha zor hale gelmeye başladı.

Bu çerçevede, Almanya Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ), mültecilere ve ev sahibi topluluklarına yönelik programlara katkı sağlamakta, eğitim, mesleki eğitim ve istihdam alanlarına odaklanmış ve sosyal uyumu teşvik edecek önlemleri içeren faaliyetleri desteklemektedir. Bu yüzden, 2016 yılından bu yana 'cash-for-work-activities' kapsamında hem mülteciler hem de ev sahibi toplulukları için işgücü piyasası üzerindeki artan baskının yönetilmesi ve insana yakışır iş olanaklarına erişimi desteklemektedir.

Amaç

Türk hükümeti, İstanbul Havalimanı ve 3. Köprü projeleri kapsamında kesilen her ağacın yerine iki ağaç dikmeyi planladıklarını açıkladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı A. Arslan, 'İstanbul Havalimanı ve 3. köprü' projelerinin gerçekleştiği alanda dikilecek ağaç sayısının 9 milyon olduğunu paylaştı. Bu kapsamda; projenin odak noktaları:

1. İstanbul Havalimanı ve 3. Köprü inşaatı sırasında meydana gelen çevresel zararların yeniden ağaçlandırma çalışmaları ile  ortadan kaldırılması. 

2. Suriyeli mültecilere ve savunmasız Türk vatandaşlarına geçim olanakları sağlamak için etkili ve acil önlemlerin uygulanması ve ev sahibi belediyelerin tüm vatandaşlara hizmet sağlaması için desteklenmesi. 

Proje Aktiviteleri

  • Proje Yönetimi 
  • Bilinçlendirme grup toplantıları
  • Yeniden Ağaçlandırma Faaliyetleri: Proje süresince yaklaşık 4 milyon ağaç dikilmesi.
  • Oryantasyon Eğitimleri: Proje kapsamında yönetici personele ve yararanıcılara oryantasyon eğitimlerinin sağlanması.
  • İş Güvenliği Eğitimleri: Takım liderleri tarafından işyerlerinde çalışan tüm yararlanıcılara İş Güvenliği Eğitimlerinin verilmesi.
  • Çalışma İzni: Her Suriyeli yararlanıcı için çalışma izninin alınması.
  • Geçici İstihdam: Yasal olarak projeye kaydı yapılan tüm yararlanıcılara yerel asgari ücrete karşılık gelen bir maaşla geçici olarak istihdam edilmeleri ve tüm yararlanıcılara iş sözleşmesi ve sosyal güvenlik numarası verilmesi.
  • Banka Hesabı: Her yararlanıcının maaşını banka aracılığıyla alması için bir banka hesabı açılması.
  • Tıbbi Kontroller: Projenin başında işe yeni alınan tüm yararlanıcılar için tıbbi kontrollerin yapılması.
  • Yemek & Ulaşım Hizmetleri: Proje kapsamında yararlanıcılara yemek ve ulaşım hizmetlerinin sağlanması.

Posta programını açın (yapılandırılmışsa) veya e-posta adresini görüntüleyin

Posta programını e-posta